Hondenschool De Basis

Wie ben ik

Mijn naam is Helen Koning en ik woon in Beverwijk

fotovoorwebsite

Mijn hele leven hebben dieren en vooral honden een apart plekje
in mijn hart.

Tijdens mijn jeugd waren er honden in huis en toen kwam er een periode van trouwen, full time werken en kinderen. Een aantal jaren zonder hond, omdat gewoonweg de tijd ontbrak.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en toen de kinderen oud genoeg waren en ik inmiddels part time werkte, werden we een puppypleeggezin voor de blindengeleidehondenschool.

Een jaar lang ben je verantwoordelijk voor het opvoeden en socialiseren van een pup die je op een leeftijd van 7 weken in huis krijgt.

Schattig zo’n bolletje wol, maar alles moet de kleine nog leren: zindelijk worden, alleen thuis blijven, basis commando’s en vooral het socialiseren met dieren, kinderen en allerlei situaties zoals winkels, openbaar vervoer, et cetera.

Ontzettend veel werk, maar dit werk weegt niet op tegen de voldoening die je ervan krijgt.

Als alles goed gaat, mag de hond naar school voor de opleiding en wordt uiteindelijk gematcht met een nieuwe baas. Zijn leven als blindengeleidehond is dan een feit.

Onze eerste honden Lonneke en Obke zijn nu blindengeleidehond en onze huidige hond Queen zou de derde op rij zijn, maar dat liep allemaal wat anders.

Blindengeleidehondenschool Desudo ging stoppen met het opleiden van geleidehonden en ik kreeg de keus wat we wilden doen met Queen. We konden haar inleveren, haar houden of doorgaan bij een andere geleidehondenschool.

Na een paar dagen brainstormen was ik er uit. Dit was mijn kans, zelf een hondenschool beginnen en de mensen begeleiden met hun pup tot een goed opgevoede hond, gehoorzaam, geestelijk stabiel en sociaal.

Ik had ontdekt dat het heel belangrijk is om direct met opvoeden en socialiseren te beginnen en niet te wachten tot de hond een paar maanden oud is en omdat een pup tussen de 7 en 12 weken het meest ontvankelijk is voor leerprocessen.

foto2voorwebsite
Niet lang daarna ben ik met de opleiding kynologisch instructeur gestart bij O&O. Deze heb ik met succes afgerond waarna ik kon starten met Hondenschool De Basis.

Kleinschalig, met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding vanaf het moment dat de pup in huis komt.

Als puppyconsulent begeleid ik u thuis of u lest in groepsverband van maximaal 6 pups per groep.

 

HONDENSCHOOL DE BASIS

"Want alleen als de basis goed is, kun je een goede band met je hond opbouwen."